Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waterberg presenteert nieuwe partij SDU

Nieuwe politieke partij is bewuste keus van Waterberg

09/02/2019 07:17 - Jason Pinas

Celsius Waterberg wil met zijn nieuwe partij werken aan sociale transformatie van de kapitalistische samenleving.

Celsius Waterberg wil met zijn nieuwe partij werken aan sociale transformatie van de kapitalistische samenleving. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Sociaal Democratische Unie (SDU), tot nu toe de jongste politieke organisatie, is vrijdag officieel gepresenteerd aan de gemeenschap. Celsius Waterberg die onlangs uit de BEP is gestapt, is de voorzitter en vormt samen met Chenifa Moidon, Imro Wehl, Ingrid Banda, Nathalia Roemer en Cheryl Ceder het hoofdbestuur.

De SDU is een bewuste keus van Waterberg, omdat hij niet zeker wist of hij een rol van betekenis zou hebben, indien hij in een bestaande politieke partij zou stappen. "Mijn mond is groot en ik blijf voor niemand stil. Ik heb daarom besloten fris te beginnen met nieuwe mensen en frisse ideeën, om dit volk te wijzen dat het anders kan", klonk hij optimistisch tijdens de afkondiging.

Volgens de voorzitter zal de partij voornamelijk opkomen voor vrouwen, mensen met een beperking, seniorenburgers, de jeugd en de werkende klasse. Waterberg zegt te zullen werken aan sociale transformatie van de kapitalistische samenleving. De boodschap van de partij is duidelijk: "Het kan anders. De rijkdommen van het land zijn voor iedereen. A kondre gudu, we hebben goud, olie en noem maar op. Iedereen moet kunnen profiteren van de rijkdommen van het land."

SDU heeft meerdere doelen die zij wil realiseren. Waterberg stelt dat zaken zoals goed onderwijs voor iedereen en omlaag brengen van de wisselkoers prioriteiten zijn. Daarnaast meent hij dat een goed functionerende algemene ziektekostenregeling belangrijk is. Waterberg is ervan overtuigd dat hij veel zetels zal halen indien de gemeenschap de boodschap van zijn partij goed begrijpt. Ook regeermacht verwerven is volgens hem mogelijk. Hij beseft wel dat het niet gemakkelijk zal zijn voor de SDU.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina