Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • E-Government garandeert privacy

E-Government garandeert privacy

10/02/2019 21:07

E-Government garandeert privacy

 

PARAMARIBO - De Surinaamse regering bouwt binnen het e-Government platform extra veiligheidskleppen om de privacy van burgerinformatie te garanderen, benadrukt Gardelito Hew A Kee, e-Government coördinator tegenover het NII.

Het e-Government platform zal de processen van de overheid verder integreren en digitaliseren met als uiteindelijk doel de dienstverlening te verbeteren. "Een belangrijk zij-effect van deze digitalisatie is dat onder andere de burgergegevens, die nu veelal bij derden buiten Suriname beheerd worden, eindelijk in Surinaams beheer terugkomen. Ik ben blij dat we deze ongebruikelijke situatie kunnen opheffen."

Het bedrijf Vlatacom is door de overheid aangetrokken om het project van de elektronische ID-Kaarten te leveren. Hew A Kee  noemt de berichtjes die sugereren dat dit bedrijf de data voor eigen gebruik wil aanwenden tendentieus. "Kennelijk heeft men er belang bij om het bedrijf te willen bekladden. Als men zich zou verdiepen in de scope van de door Suriname gegeven opdracht en de aangeboden technologie zou men zien dat we eindelijk naar een situatie gaan waarbij derden juist geen toegang meer hebben tot onze data."

Hew A Kee geeft aan dat het project volgens planning verloopt. Het  platform wordt de komende maand opgeleverd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina