Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Saoedische taxichauffeur snijdt keel jongetje door

Jongetje (6) werd keel doorgesneden

10/02/2019 09:21

Jongetje (6) werd keel doorgesneden

Foto: TWITTER  

MEDINA - Een 6-jarig jongetje is voor de ogen van zijn moeder op brute wijze om het leven gebracht. De moord vond plaats in Medina, een stad in Saoedi-Arabië. Vorige week nam de moeder samen met haar zoontje Zakaria Al Jaber een taxi op weg naar het graf van profeet Mohammed. Tijdens de rit stopte de chauffeur ineens, stapte uit en sloeg vervolgens een glazen fles kapot. Met de glasscherven sneed de man de keel van het kind door.

Volgens ooggetuigen zou de moeder nog geprobeerd hebben de taxichauffeur tegen te houden. Maar uiteindelijk zakte ze van shock in elkaar. Ook een toegesnelde agent probeerde nog in te grijpen door de man weg te trekken van Zakaria, maar dat mocht niet meer baten. De kleuter stierf ter plaatse. Het motief van de chauffeur is nog niet duidelijk.

Volgens een aantal lokale media had de chauffeur een psychische stoornis. Anderen denken dat het om een haatmisdrijf gaat met religieuze motieven. In Saoedi-Arabië wordt namelijk met regelmaat geweld gebruikt tegen de sjiitische minderheid. De kleuter en zijn moeder behoorden tot die groepering.

Het is niet duidelijk wat er met de dader is gebeurd. Op sociale media is ophef ontstaan rondom de moord. Mensen delen massaal de foto van het slachtoffertje onder de hashtag #JusticeForZakaria. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina