Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beekhuizenbrug wordt deze week opgeleverd

Technische oplevering Beekhuizenbrug ruim voortijds

10/02/2019 02:04

Technische oplevering Beekhuizenbrug ruim voortijds

Foto: NII  

PARAMARIBO - De technische oplevering van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal, in Beekhuizen, zal uiterlijk 15 februari plaatsvinden. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht.

"Plantechnisch hebben we het werk binnen zestien maanden opgeleverd. De brug is gereed. Alle stortwerk is gedaan, de leuningwerken en verlichting zijn geplaatst. Ook de parallelwegen onder de brug zijn af. De werkzaamheden aan de opritten worden nu afgerond", zegt minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

De minister zegt dat het werk, ondanks enkele stagnaties, ruimschoots op tijd wordt opgeleverd. Met de brug moet het verkeer van noord naar zuid en omgekeerd zo effectief en efficiënt mogelijk worden begeleid. In totaal zullen er nu zes bruggen over het Saramaccakanaal lopen.

Vanwege de uitbreiding van de woongebieden in Paramaribo, Wanica en Para moet er veel verkeer richting het noorden heen en terug. Het NII stelt in zijn persbericht dat het beleid van de regering erop is gericht de mensen zoveel mogelijk alternatieven te bieden om zo snel mogelijk hun plaats van bestemming te bereiken.

De minister zegt tegen NII  dat er een plan is om de oude brug over de Saramaccadoorsteek aan te pakken. Een paar jaar terug zijn er reeds werkzaamheden uitgevoerd aan de onderbouw van de brug. Nu ligt het project voor de renovatie van de bovenbouw nog op tafel. 

Ook ligt het in de planning om een andere brug tegen de oude brug aan te leggen. De nieuwe brug zal uit twee banen zal bestaan, waardoor er vier banen ontstaan: twee voor het verkeer dat zuidwaarts gaat en twee voor het verkeer in noordelijke richting.

Na de opening van de brug te Beekhuizen worden deze projecten in heroverweging genomen, zegt Pengel. Daarbij zal worden gekeken naar aspecten als de technische staat van de brug bij Saramaccadoorsteek en de doorstroming van het verkeer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina