Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lai A Fat en Moeslan winnen 10K Swim Event

Lai A Fat en Moeslan nieuwe 10K-zwemkampioenen

11/02/2019 18:05 - Guillano Bruce

Shaun Lai A Fat (midden) won samen met Caithlin Moeslan  de Chinese Ambassadors 10K open water Swim Event.

Shaun Lai A Fat (midden) won samen met Caithlin Moeslan de Chinese Ambassadors 10K open water Swim Event. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Ze vielen eens al in de prijzen maar nog nooit eerder lukte het Shaun Lai A Fat en Caithlin Moeslan een open water zwemwedstrijd te winnen. Dat veranderde zondag. In afwezigheid van titelverdedigers Yaël Touw Ngie Tjouw en Tanya Fernald werden Lai A Fat en Moeslan de nieuwe mannen -en vrouwenkampioenen tijdens de Chinese Ambassadors’ 10K Swim Event. Lai A Fat was de snelste van alle 85 deelnemers.

Hij deed één uur, 55 minuten en 54 seconden over de tien kilometer wedstrijd die begon bij het terrein van de heer Ramlakhan aan de Sir Winston Churchillweg nabij de Pararivier en eindigde in de Surinamerivier bij de Marinetrap aan de Waterkant. "Ik had het niet verwacht. Ik dacht aan een plek in de top drie, maar niet aan de eerste plaats", zegt de zestienjarige zwemmer van Oase naderhand. Lai A Fat heeft één keer al meegedaan aan de 10K maar viel niet in de prijzen. Vorig jaar gebeurde dat wel toen hij tijdens de eerste Nickerie Zwemmarathon runner-up werd achter Gordon Touw Ngie Tjouw.

Lai A Fat ondervond tegenstand van vooral Leandro Berenstein en Jorden de Sanders. Met die twee zwom hij een poos aan kop maar al voor het bereiken van de Jules Wijdenboschbrug had de zwemmer van Oase zijn concurrenten achter zich gelaten. Berenstein en De Sanders kwamen beiden ruim drie minuten zij aan zij met bijna identieke tijden als tweede en derde aan: de zwemmer van VOS en die van De Dolfijn klokten 1:59:22.57 om 1:59:22.77 uur. Sayid Brown van VOS (2:00:48) en Sven Moeljodirjo van Neptunes (2:01:05) rondden de top vijf af.

Moeslan stak bij de vrouwen met kop en schouders boven de rest uit. "Ik ben verrast", aldus de winnares die in 2017 de derde plaats bereikte en voig jaar vijfde werd. Dit keer schoot Moeslan dus wel in de roos. De zwemster van VOS deed 2:00:47 uur over de race, ruim vier minuten sneller dan Anjali Rahan van Neptunes die 2:05:18 liet klokken. Amazya Macrooy, eveneens van Neptunes, deed er nog vijf minuten langer over dan haar clubgenoot: 2:10:49.

Alhoewel ze haar concurrenten ver achter zich liet had Moeslan het zondag niet altijd gemakkelijk. "De stroming was zwaar en de golven waren hoog. Maar ik bleef doorzetten en het is me gelukt." Eva Decaluwe (individueel) en Xophania Defares (Neptunes) werden vierde en vijfde. Ze klokten 2:19:04 om 2:22:16 uur.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina