Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Misiekaba haalt uit naar economen en analisten

Misiekaba: 'Economen en analisten zijn politici met verborgen agenda'

21/02/2019 22:17 - Naomi Hoever

André Misiekaba haalt uit naar economen en analytici.

André Misiekaba haalt uit naar economen en analytici. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - NDP-fractieleider André Misiekaba merkt een tendens, waarbij politici van de oppositie zich verschuilen achter deskundigen, wetenschappers en analytici, die volgens hem doorgaan als objectief, maar partijpolitiek bedrijven. In niet mis te verstane woorden heeft hij zich op Facebook uitgelaten over Hardeo Ramadhin, Anthony Caram, Jim Bousaid, Winston Ramautarsing en Hans Breeveld.

Misiekaba zegt dat de vijf genoemden in naam van hun partij de regering zwart maken. "Dit kan niet en iemand moet er wat over zeggen." Ramadhin heeft volgens hem de VHP bestreden en is toen uit de partij gestapt. "Daarna heeft hij zijn eigen partij opgericht om vervolgens naar de VHP terug te gaan. Nu komt hij in naam van politiek analyticus artikelen schrijven met halve waarheden en soms openlijke leugens. Hij heeft zich als analyticus geprofileerd terwijl hij openlijk bezig was met partijpolitiek."

Ditzelfde gedrag merkt hij bij de andere deskundigen. "We weten uit welk politiek huis de economen komen die thans het hoogste woord hebben in het land. Anderen zitten in adviesraden van oppositionele partijen. Ze komen zogenaamd neutraal, deskundig en objectief doen, terwijl ze bezig zijn de regering te bestrijden en zwart te maken met hun partijpolitieke visie."

Ramadhin: "Misiekaba moet het werk van zijn baas doen. Ik laat hem in zijn waarde, want hij is niet mijn goal." Ramadhin zegt dat hij de cijfers voor zijn analyses uit officiële kanalen haalt waaronder documenten en enquêtes. Hij geeft aan dat de politicus moet gaan hosselen om het verschil aan stemmen van 2015 ten opzichte van 2010 terug te winnen. Misiekaba viel van 6.724 stemmen in 2010 terug naar 3.187 vijf jaar later.

Bousaid typeert de uitspraken van de politicus als "de kleinzieligheid van de onkunde". "Wij zijn niet partijgebonden. Bovendien hebben wij zowel het actief als het passief kiesrecht. Laten ze inhoudelijk reageren op wat we zeggen en niet op de man spelen." Breeveld zegt dat Misiekaba verworden is tot "genadebrood". "Misiekaba is een zielige man aan het worden. Straks gaat hij de clown uithangen op het politieke podium. Hij is bezig een politicus van de oude orde te worden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina