Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transvaal verliest verrassend van Broki

Transvaal verliest verrassend van Broki

24/02/2019 02:07 - Marinio Balsemhof

Transvaal verliest verassend van Broki

 

PARAMARIBO - Broki heeft zaterdag gestunt tegen Transvaal. In het Aloysius Zichem Sportcentrum werd met 3-1 gewonnen. Goals van Siffilion Soekhoe en Vahid Vinisie (tweemaal) zorgden voor de opmerkelijke prestatie van de ploeg uit Abrabroki. De tegengoal kwam op naam van Jude Sunday.

Transvaal-coach Raymond Mannen had het verlies niet zien aankomen. Hij zei dat zijn ploeg de nederlaag aan zichzelf te wijten heeft. "Wij hebben genoeg kansen gecreëerd, maar als je niet scoort dan gebeurt dit ja", gaf hij aan. Ondanks het verlies blijft Transvaal vierde met 25 punten uit twaalf wedstrijden, maar is de achterstand op de top drie - Leo Victor, Robinhood en Inter Moengotapoe - groter geworden: negen om acht punten.

De winnende coach Maikel Peel was erg trots op zijn jongens. "De overwinning is geen verrassing", vond hij. De trainer wijst erop dat Broki genoeg potentie in huis heeft, maar dat het volhouden van de goede voetbalhandelingen hen de das heeft omgedaan in de vorige duels. "En vandaag hebben wij gezegd dat het niet meer mag gebeuren en daar hebben de jongens gehoor aan gegeven." Broki staat op de achtste plaats, met vijftien punten uit twaalf duels.

Robinhood heeft zich steviger genesteld op de tweede plaats achter koploper Leo Victor door het Nickeriaanse Santos met 5-1 te verslaan. Roxey Fer nam vier van de Robinhood-goals voor zijn rekening en steeg naar een gedeelde derde plek op de topscorerslijst met Soekhoe van Broki. Elk vond elf keer het net. Topschutter is Renzo Akrosie van SNL met zestien goals, gevolgd door Garvey Kwelling van PVV met veertien.

1 Leo Victor 13-34
2 Robinhood 13-33 (doelsaldo +38)
3 Inter Moengotapoe 13-33 (doelsaldo +22)
4 Transvaal 12-25
5 PVV 12-22 (doelsaldo +10)
6 WBC 12-22 (doelsaldo +3)
7 SNL 13-22
8 Broki 12-15
9 Voorwaarts 13-15
10 Notch 11-11
11 Nishan '42 12-11
12 West United 12-9
13 Papatam 12-7
14 ACoconut 11-6
15 Botopasi 11-4
16 Santos 6-2

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina