Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CBB stopt met maken huidige identiteitskaarten

CBB stopt met maken huidige identiteitskaarten

11/03/2019 19:31

De afdeling Identiteitskaarten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken waar de huidige Identiteitskaarten worden gemaakt.

De afdeling Identiteitskaarten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken waar de huidige Identiteitskaarten worden gemaakt. Foto: NII  

PARAMARIBO - De afdeling Identiteitskaarten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) stop woensdag met het maken van identiteitskaarten. Dit in verband de invoering van de elektronische identiteitskaart, de e-ID, meldt NII in een nieuwsbericht.

De burgers kunnen zich wenden tot de bureaus voor burgerzaken (bvb's) om hun identiteitskaarten aan te maken, verneemt het NII van Valerie Finsy, hoofd van de CBB-afdeling Identiteit. In de eerste fase kan dat alleen op specifieke bureaus die zijn aangesloten op de database van het CBB. Deze fase gaat later deze maand in.

Personen van wie de ID-kaart binnenkort vervalt, dienen zich met de kaart aan te melden bij een bvb. Jongeren die pas zestien jaar zijn geworden worden verwacht met een ouder en het familieboekje. "Nadat de burger de aanvraag indient, wordt een gezichtsopname gemaakt, de vingerafdrukken afgenomen en wordt de handtekening digitaal vastgelegd", benadrukt Finsy.

De wachttijd voor de e-ID is maximaal dertig dagen. Het elektronische identiteitsbewijs moet na de wachttijd persoonlijk worden afgehaald door de kaarthouder, want de kaart wordt geactiveerd met een vingerafdruk, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina