Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jarig DA‘91 heeft ‘alle reden om trots te zijn’

Jarig DA‘91 heeft ‘alle reden om trots te zijn’

11/03/2019 07:56 - Jason Pinas

DA’91-voorzitter Angelic del Castilho aan het woord op de feestvergadering van de partij.

DA’91-voorzitter Angelic del Castilho aan het woord op de feestvergadering van de partij. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Het Democratisch Alternatief ’91, is vanaf de oprichting altijd een partij van hoop en goede principes geweest”, benadrukt voorzitter Angelic del Castilho in gesprek met de krant. DA’91 bestond zondag 28 jaar en hield zaterdag een feestvergadering in ArtLab aan de Verlengde Gemenelandsweg. Hoewel de partij veel meer had kunnen bereiken, is sinds de oprichting een aantal markante zaken gerealiseerd, stelt de voorzitter. Zij heeft daarom alle reden om trots te zijn.

Del Castilho is er heilig van overtuigd dat haar partij een belangrijke rol kan spelen indien zij regeermacht verwerft na de verkiezing van volgend jaar. "We zijn een partij die er moet zijn als je dit land weer een kans wil geven om politiek te voeren op basis van programma's en principes die goed zijn voor iedereen", benadrukt ze.

Volgens haar kan DA'91 het land weer op het juiste spoor brengen. "Wij waren vanaf het begin tegen corruptie en wij zijn volgens mij de enige partij zonder mensen met een crimineel verleden. We zijn heel consequent geweest met onze principes." Del Castilho heeft geen goed woord over voor de regering. Maar ook de oppositie gaat volgens haar niet vrijuit, omdat zij "niet altijd even consistent zijn".

De voorzitter beseft wel dat DA'91 sterk is teruggevallen. De partij behaalde na haar eerste verkiezing negen zetels, daarna werden het steeds minder. Del Castilho denkt dat dit komt omdat de kiezers de boodschap van de partij beter moeten begrijpen. "De gemeenschap is nu teleurgesteld in de politiek omdat ze vindt dat politici vaak dingen zeggen en hun beloften niet nakomen, maar wij onderscheiden ons op dat vlak en proberen dat onder de aandacht van de kiezers te brengen."

De boodschap van DA'91 wordt nu meer bij de mensen thuis gebracht. De aandacht van de partij gaat nu veel meer naar het veldwerk. De opkomst op de feestvergadering was niet erg groot. Verschillende partijtoppers, onder wie partijraadsvoorzitter Sunil Oemrawsingh, hebben het woord gevoerd.

"Ik ondersteun deze partij omdat ze een duidelijk visie hebben", aldus een aanwezige. "Ze zijn ook eerlijk. Kijk goed wat er nu gebeurt; alleen maar achteruitgang." Een andere aanwezige, doelend op de regering: "Den man disi na soso fufuruman. Soso den saka d'e luku, en je mag niets zeggen. Ze zijn verschrikkelijk rancuneus."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina