Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Actie bus- en boothouders NVB opgeheven

Actie bus- en boothouders NVB opgeheven

13/03/2019 08:28 - Gilliamo Orban

Actie bus- en boothouders NVB opgeheven

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De actie van bus- en boothouders die hun diensten verlenen namens het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), is opgeheven. Zij hebben hun betalingen ontvangen over december en januari, zoals zij hadden geëist. “We hebben per direct de actie beëindigd en sommige bussen zullen straks rijden. De bedoeling is dat iedereen woensdag weer aan de slag gaat”, zei Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), dinsdagmiddag tegen de Ware Tijd.

Op meer dan honderdvijftig landelijke trajecten van de NVB is weer vervoer beschikbaar. Tijdens de actie moesten reizigers het doen met particulier transport. De OBS blijft echter wel op scherp. "We nemen aan dat we eind maart worden uitbetaald voor februari. We geven de overheid nu de ruimte om dat in orde te maken, want we willen het geld niet afdwingen", zegt de ondervoorzitter, doelend op het eventueel weer voeren van actie. De OBS wil voorkomen dat er weer een grote betalingsachterstand ontstaat.

Of er bij de schoolvervoerders een betalingsachterstand is, kon de krant niet achterhalen. De verantwoordelijken van de OBS die zich hiermee bezighouden, waren niet bereikbaar. Het gros van de bus- en boothouders aangesloten bij OBS was in januari ontevreden over de wijze waarop de regering met hun financiële belangen omgaat.

De vervoerders blijven erbij dat ze nog een additionele verhoging van 15 procent dienen te krijgen. De OBS is namelijk medio 2017 met toenmalig Transportminister Jerry Miranda een verhoging van 40 procent overeengekomen. De raad van ministers is in februari 2018 akkoord gegaan met slechts 25 procent. Op een later tijdstip zouden de leden volgens de OBS de overige 15 procent krijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina