Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moslimorganisatie komt met tv-kanaal

Moslimorganisatie komt met tv-kanaal

13/03/2019 21:13 - Audry Wajwakana

Moslimorganisatie komt met tv-kanaal

 

PARAMARIBO - De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Suriname begint met een eigen digitale televisiekanaal, naar eigen zeggen "om de correcte religieuze informatie over de islam en andere wereldreligies aan de Surinaamse samenleving te presenteren".

De moslimorganisatie lanceert in samenwerking met Rapar Broadcasting Network (RBN) op kanaal 5.3 de Muslim Television Ahmadiyya International (MTAI). "We hebben al drie weken testuitzendingen gedraaid en vrijdag gaan we het station officieel introduceren", zegt Lubna Mushtaq (19).

Mushtaq is dochter van de Pakistaanse geestelijke Laiq Ahmad Mushtaq, die meer dan vijftien jaar met zijn gezin als missionaris van de Ahmadiyyagemeenschap in Suriname woont. "In die vijftien jaar hebben we een ramadanprogramma verzorgd bij RBN TV. Met een eigen televisiekanaal kunnen we meer doen, zoals eigen programma's maken", zegt ze.

De uitzendingen worden uitgezonden vanuit het hoofdcentrum in Londen, Engeland. "Daar zetelt al langer dan 25 jaar de MTA International die over de gehele wereld haar programma's uitzendt. Er zijn daartussen televisiestations zoals die van ons, die hun programma's bijzetten waarna die over de hele wereld worden uitgezonden", legt Mustaq uit.

Omdat de organisatie nog niet zelf beschikt over een grote opnamestudio en geavanceerde apparatuur, zal zij zich alleen focussen op het filmen van eigen evenementen. "Ons eerste filmmateriaal wordt dan de launch van het televisiekanaal, dat we dan opsturen naar Londen en zij zullen het dan in een programma gieten en het over de hele wereld vertonen. "Het is de bedoeling dat we eigen programma's maken", zegt Mustaq.

Met RBN heeft de organisatie een contract van drie jaar dat, als de samenwerking goed wordt bevonden, steeds wordt verlengd. MTA International is een wereldwijd medianetwerk dat "waarheid, vrede en harmonie" verspreidt naar alle windstreken. De eerste uitzending was op 31 januari 1992 vanuit Londen, Engeland. 

De organisatie heeft zich daarna ontwikkeld tot een internationale zender. Op 5 juli 1996 begon de uitzending van MTA naar alle windstreken. Haar programma's worden uitgezonden via twaalf satellieten en verder verspreid via partnerschappen met verschillende tv-netwerken en terrestrische systemen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina