Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pupil Huize Campagne geïnstalleerd als beveiliger

Pupil Huize Campagne slaagt voor opleiding tot beveiliger

13/03/2019 03:05 - Naomi Hoever

Mitchell Sluisdom wordt geïnstalleerd als beveiligingsambtenaar.

Mitchell Sluisdom wordt geïnstalleerd als beveiligingsambtenaar. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Silvie Campagne, directrice van Huize Campagne, kan haar blijdschap niet op. Mitchell Sluisdom (25), één van haar pupillen sinds hij een baby van drie maanden was, heeft de opleiding van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) succesvol afgerond.

Anderhalve week geleden is Sluisdom geïnstalleerd als beveiligingsambtenaar vierde klasse van de BBS. 'Moeder' Campagne zegt haar zoon niet te zullen loslaten voordat hij zelfstandig verder kan. "Hij mag hier verblijven totdat hij op eigen benen kan staan."

De vrouw vertelt dat Mitchell nu als voorbeeld dient voor de overige pupillen en graag ondersteunt bij het opvoeden van de jeugdigen in het tehuis. Campagne is ervan overtuigd dat Sluisdom zich nooit schaamt voor zijn afkomst en met trots vertelt dat hij in Huize Campagne verblijft.

Voor zijn opleiding tot BBS-beveiliger heeft de jongeman de mulo doorlopen waarna hij het havo bezocht. In het examenjaar haakte hij echter af; hij solliciteerde bij de BBS. "Ik wilde in mijn eentje verder, maar er kwam iets tussen waardoor mijn dromen nog niet zijn uitgekomen."

Sluisdom heeft nooit het verlangen gehad om terug te gaan naar zijn biologische familie met wie hij nu wel contact heeft. "Ik heb mij op geen enkel moment apart gevoeld in het tehuis. Ik zie de mensen in Huize Campagne niet als vreemdelingen maar als mijn eigen familie. Ik heb het heel goed in het tehuis."

Het idee om zich bij een gewapende dienst aan te sluiten ontstond bij zijn vorige baan als camerabeveiliger en is mede gevoed door kennissen die al deel uitmaken van een gewapende macht. Zijn studiejaren heeft Sluisdom als positief ervaren. "Ik mocht van geluk spreken dat ik altijd zelfstandig mijn lessen nakeek."

Aan zijn 'broertjes en zusjes' in het tehuis geeft hij mee: "Als je een doel hebt, moet je hard ernaartoe werken. Zolang je drive hebt om het te doen, kan je het bereiken." Mitchell droomt om zo hoog mogelijk binnen de BBS te eindigen. Daarom zal hij dit jaar het havo weer oppakken. Daarnaast wil hij een eigen bedrijf opzetten dat als 'back-up' moet dienen in moeilijke tijden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina