Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Dit doet mij verschrikkelijk veel pijn’

‘Dit doet mij verschrikkelijk veel pijn’

14/03/2019 21:19 - Van onze redactie

‘Dit doet mij verschrikkelijk veel pijn’

 

PARAMARIBO - “Ik hou van deze vrouw! Ik hou echt zielsveel van je. Waarom zou ik je moeten mishandelen?” vroeg Romeo D. woensdag in de rechtszaal aan zijn echtgenote. De vrouw barstte in tranen uit. “Hij liegt meester. Mijn God! Ik kan niet geloven dat hij dit zegt, dit doet mij verschrikkelijk pijn”, zei het slachtoffer. De man staat terecht voor ontucht met zijn minderjarige stiefdochter én zware mishandeling van zijn echtgenote.

Romeo D. heeft voor een onbekende periode seks gehad met zijn dertienjarige stiefdochter, die woensdag ook werd gehoord door kantonrechter Maureen Dayala en officier van justitie Mirella van Dijk. Het meisje durfde de verdachte niet aan te kijken, maar op verzoek van de rechter moest ze dat wel om aan te geven dat hij de persoon is die haar heeft ontmaagd en enkele keren heeft misbruikt. Het slachtoffer keek snel op en richtte haar blik daarna constant op Dayala. Haar moeder, voor wie het allemaal teveel werd, werd in de gelegenheid gesteld om buiten de zaal tot rust te komen

"Ik was een keertje alleen thuis, mama was aan het werk. Ik zag hem naar mij kijken en dacht dat het normaal was. Hij stuurde die anderen (haar broertje en zusje) naar buiten en toen gebeurde het. Dat was de eerste keer. Daarna gebeurde het vaker als mama niet thuis was", deed de stiefdochter relaas.  De echtgenote werd weer ondervraagd door de openbaar aanklager toen zij tot rust was gekomen. De vervolgingsambtenaar wilde weten waarom het meisje werd gedwongen om voorbehoedsmiddelen in te nemen en als zij iets afwist van het misbruik.

Dit was volgens Van Dijk een belangerijk punt uit het onderzoeksdossier in de zaak. De moeder antwoordde dat Romeo D. haar dwong, onder schot hield en meedeelde dat het meisje pillen moest innemen om te voorkomen dat zij zwanger werd. "Ik wist niet wat hij bedoelde. Ik dacht niet eens in die richting, want hij sloeg mij bont en blauw met een ijzeren staaf en houten blokken. Elke keer sloeg hij me om de kleinste dingen."  De zaak wordt op 10 april verder behandeld. De officier en de rechter willen nog enkele getuigen horen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina