Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fransen bekostigen veerverbinding

Fransen bekostigen veerverbinding Albina-St. Laurent

14/03/2019 03:26

De ontmoeting tussen de directeur van de Agence Française de Développement (AFD), Laurant Fakhoury, de Franse Ambassadeur, Antoine Joly, de Surinaamse vertegenwoordiger van de AFD, Gaelle Narayanassamy en Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De ontmoeting tussen de directeur van de Agence Française de Développement (AFD), Laurant Fakhoury, de Franse Ambassadeur, Antoine Joly, de Surinaamse vertegenwoordiger van de AFD, Gaelle Narayanassamy en Gillmore Hoefdraad van Financiën. Foto: NII  

PARAMARIBO - De Fransen financieren niet alleen het Marwina Ziekenhuis in Albina, maar ook de veerverbinding met St. Laurent. Dit kwam aan de orde tijdens een gesprek tussen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en directeur Laurent Fakhoury van het Franse ontwikkelingsagentschap AFD, meldt het NII.

Voor het Marwina Ziekenhuis dat nog operationeel moet worden heeft de AFD een aanvullende financiering van vijf miljoen euro voorgesteld. Het formele papierwerk voor dit aanvullende bedrag zal voor eind juni gefinaliseerd worden.

Volgens het NII is ook een project besproken voor ondersteuning van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), zodat die alle lagen van de bevolking kan voorzien van schoon en veilig drinkwater. Het bedrag van dit project is ongeveer 20 miljoen euro.

Om een zekere mate van ontwikkeling te brengen in Moengo en Albina, is een energieproject in voorbereiding, waarbij ook Frans-Guyana betrokken is. Fakhoury werd tijdens het bezoek vergezeld door de Franse ambassadeur Antoine Joly en de Surinaamse vertegenwoordiger van de AFD, Gaelle Narayanassamy, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina