Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beachvolleyballers buigen hoofd in Rosario

Beachvolleyballers buigen hoofd in Rosario

15/03/2019 15:01 - Terence Oosterwolde

Beachvolleyballers buigen hoofd in Rosario

Sandrina Hunsel (l) en Cheryl Brunings (r) verloren in Rosario, maar hebben volgens coach Dion Brunings (m) wel progressie gemaakt. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Suriname heeft al zijn drie groepswedstrijden verloren tijdens de vierde Zuid-Amerikaanse Beach Games in Rosario, Argentinië. Volgens coach Dion Brunings is er progressie, maar zal het roer moeten worden omgegooid.

Sandrina Hunsel en Cheryl Brunings vormden het beachvolleybalkoppel. Ze verloren donderdag van Uruguay (15-21, 19-21) en Paraguay en leden vrijdag in hun laatste groep D-wedstrijd een 0-2 nederlaag tegen Argentinië: 9-21, 11-21. Daardoor eindigde Suriname als laatste in de poule en was het land uitgeschakeld. Slechts de top twee van de vier poules ging verder.

Coach Brunings telefonisch tegenover de Ware Tijd: "Zeker tegen Uruguay hebben we goed gespeeld. Het is heel jammer dat we die wedstrijd hebben verloren." Hij geeft toe dat Paraguay en Argentinië een maatje te groot waren. "Die landen maken gewoon veel meer uren en zijn technisch stabieler. We hebben een achterstand van jaren, maar we maken wel progressie. We gaan meer wedstrijden moeten spelen."

Suriname zit in Rosario ook met Anjali Rahan en Hendrik Powdar. Brunings, die ook als delegatieleider fungeert, zegt dat het duo zaterdag in actie komt tijdens het openwaterzwemmen. Het gaan om een wedstrijd over vijf kilometer. "Ze zijn op schema en hebben vrijdag getraind in de rivier. Het wordt tof but they are up to it." Miquel Lautoe is coach van Rahan en Powdar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen