Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moskeeschutter verschijnt in april voor de rechter

Proces tegen moskeeschutter start 5 april

15/03/2019 22:13

De 28-jarige Tarrant werd voorgeleid achter gesloten deuren.

De 28-jarige Tarrant werd voorgeleid achter gesloten deuren.  

CHRISTCHURCH - De hoofdverdachte Brendon Tarrant van de schietpartij bij twee moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) blijft in voorarrest tot hij op 5 april moet verschijnen voor het Nieuw-Zeelandse gerecht. Dat bepaalde de rechtbank.

De 28-jarige Tarrant werd voorgeleid achter gesloten deuren. Alleen geaccrediteerde media waren welkom in de rechtszaal. De Australiër wordt ervan verdacht zeker 49 mensen te hebben doodgeschoten in twee moskeeën, waarbij ook meer dan 42 mensen gewond raakten.

Volgens lokale media toonde de man geen emotie in de rechtbank. "Het was heel opmerkelijk om te zien", vertelt correspondent Eva Gabeler. "Hij heeft geen advocaat in de arm genomen en geen verzoek ingediend om op borgtocht vrij te komen." In totaal zijn drie mensen opgepakt; de rol van de andere twee is nog onduidelijk. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina