Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Quota doneert SRD 100.000

Quota doneert SRD 100.000

15/03/2019 04:05 - Amanda Palis

De dankbaarheid druipt er van af wanneer een vertegenwoordiger van het Blindencentrum een symbolische cheque ontvangt van Patrick Brahim, een van de koks van de Quota Men Cook Out.

De dankbaarheid druipt er van af wanneer een vertegenwoordiger van het Blindencentrum een symbolische cheque ontvangt van Patrick Brahim, een van de koks van de Quota Men Cook Out. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De jaardag van serviceclub Quota International Suriname kreeg dit jaar een speciaal tintje. De organisatie trakteert gewoonlijk op 14 maart, tal van sociale instellingen. Op haar 22ste verjaardag is een totale donatie van SRD 100.000 geschonken aan twintig verschillende sociale instellingen.

De club is onderdeel van een internationaal netwerk verspreid over vijf continenten. "Naast onze eigen jaardag, gedenken wij ook het 100-jarig bestaan van de moederorganisatie, Quota International. Vandaar het mooie bedrag dat wij hebben gedoneerd", vertelt de president van de club, Arianne de Bye.

De gelden die zijn gedoneerd komen voor een groot gedeelte uit de jaarlijks terugkerende fundraisingactiviteit van de club. "De gelden die wij hebben geschonken zijn niet alleen van bedrijven, personen en andere organisaties afkomstig, maar komen ook uit de opbrengst die is opgehaald tijdens de Quota Men Cook Out die jaarlijks meer dan vierduizend bezoekers trekt", vertelt De Bye.

De instellingen zijn bijzonder blij met het geld. Stichting Wiesje zal nieuw linnengoed aanschaffen voor de woonopvang en Stichting Moederhart Nickerie gaat verder met de renovatie van haar keuken om zo armoede te bestrijden. Ook de Louise Brailleschool, een school voor blinden en slechtzienden, mocht een donatie in ontvangst nemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina