Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Watermonsters vernietigd na onderzoek

Watermonsters vernietigd na onderzoek

15/03/2019 17:06 - Naomi Hoever

Watermonsters vernietigd na onderzoek

 

PARAMARIBO - “Het is onjuist dat de watermonsters uit Brokopondo in opdracht van de SWM zijn vernietigd”, zegt SWM-directeur Marlon Oosterling. “Bij ons gaat het erom dat het BOG en de SWM altijd samen op pad gaan om de kwaliteit van het water te testen. Een monster trekken om half acht ‘s avonds kan nooit goed zijn. Het is de eerste keer sinds ik directeur ben dat het BOG alleen watermonsters trekt. Als ik dit toelaat, komt de certificering van SWM in het geding.”

Een groep van vier milieu-inspecteurs was begin deze maand met een werkopdracht in het district Brokopondo op uitnodiging van een particuliere stichting. Van deze organisatie moesten zij onderzoek doen naar de kwaliteit van het water. De man in kwestie is werkzaam op de milieutechnische dienst en zou de waterkwaliteit in Brokopondo monitoren.

De resultaten uit het wateronderzoek zouden met de bewoners van het district worden gedeeld. Nadat het monster was genomen, moest dit na protest van Volksgezondheid worden vernietigd. Dit alles had tot gevolg dat de milieu-inspecteur in kwestie buiten functie werd gesteld. Dit is door tussenkomst van de bond teruggedraaid door Volksgezondheid.

Volgens bondsvoorzitter David Bakker heeft het lid in de uitoefening van zijn beroep correct gehandeld. Bakker legt uit dat milieu-inspecteurs zich met veel meer dan de kwaliteit van het water bezighouden. De bondsman zegt dat het voor de bond niet duidelijk is waarom het lid buiten functie was gesteld.

"Als een bedrijf of persoon vindt dat hij wateronderzoek wil laten verrichten, mag deze tegen betaling een verzoek richten naar het BOG." De inspecteur in kwestie heeft op basis van de instructies gehandeld. "Wij zijn er niet op uit om mensen te schaden. Wij controleren en inspecteren en zijn ook Bavp'ers", zegt Bakker.

De tank in Brownsweg staat er vanaf 1964. "We gaan het water verbeteren tot de standaarden in de stad. Efu Brownsweg no seti now, a no o seti moro", zegt Oosterling.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina