Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw 'Frans' succes voor Surinaamse atleten

Opnieuw 'Frans' succes voor Surinaamse atleten

01/04/2019 01:01 - Terence Oosterwolde

Opnieuw 'Frans' succes voor Surinaamse atleten

De succesvolle Surinaamse atleten met hun prijzen. Foto: collectie Ifrish Alberg  

PARAMARIBO - Alle zeven Surinaamse atleten die zaterdag aan wedstrijden in Kourou hebben meegedaan zijn in de prijzen gevallen. Jeffrey Vanan (100 en 200 meter), Deborah Galong en Dornell Alanterie (hink-stap-springen) en Janique Pallees (kogelstoten) wonnen elk hun onderdeel.

Landgenoot Ifrish Alberg finishte op zowel de 100 als 200 meter als runner-up na Vanan. Bij het hink-stap-springen werd Huub Apodi tweede achter Alanterie. Isaiah Jacott, amper dertien jaar oud, eindigde als tweede op de 1.000 meter.

"Atletiek Suriname wederom succesvol tijdens de Savanne International Games te Kourou", meldt Alberg. Hij maakt ook duidelijk dat er ruimte is voor verbetering. "Overall zijn wij tevreden, maar de prestaties konden qua tijden en afstanden veel beter."

Twee weken geleden toen de Fransen in Kourou kwalificatiewedstrijden voor de Carifta Games hielden, participeerden negen Surinamers in de open klasse. De oogst was vier eerste plaatsen, vijf tweede plekken, één derde en één vierde plaats.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina