Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 200 grondbeschikkingen voor Apoera

200 grondbeschikkingen voor Apoera

07/04/2019 05:29

RGB-directeur Leandra Woei.

RGB-directeur Leandra Woei.  

PARAMARIBO - De bewoners van het dorp Apoera hebben vrijdag toewijzingsbeschikkingen gekregen van het ministerie van Regionale ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer (RGB). Directeur Leandra Woei gaf aan dat het gaat om ongeveer tweehonderd beschikkingen.

"In augustus 2017 waren we al in Apoera voor de overhandiging van meer dan driehonderd bereidverklaringen. De toewijzingsbeschikkingen zijn op basis van de eerder overhandigde bereidverklaringen verstrekt", sprak de directeur. Het aantal is teruggebracht naar tweehonderd omdat niet eenieder zijn zaken in orde heeft gemaakt.

Woei geeft verder aan dat het traject veel langer heeft geduurd dan zij had verwacht. Volgens haar was het de bedoeling om kort na de bereidverklaringen van augustus 2017 de toewijzingen te overhandigen.

Kapitein Carlo Lewis van Apoera heeft al geruime tijd een beroep gedaan op het ministerie om naar het gebied te gaan om de beschikkingen uit te delen. De directeur gaf in gesprek met het NII aan dat er te lang is gewacht op dit moment. Het is volgens haar tijd om het toewijzingsproces af te handelen en af te ronden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina