Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Geen sprake van overlopers’

‘Geen sprake van overlopers’

09/04/2019 11:18 - Gilliamo Orban

‘Geen sprake van overlopers’

 

PARAMARIBO - Campagneleider Romeo Dieko van de Democratie Unie Suriname (DUS) heeft niet geconstateerd dat leden de partij hebben verlaten. Het bevreemdt hem dat er wordt gezegd dat de achterban van de partij heeft gekozen om de Abop te ondersteunen. “De mensen die zeggen dat ze de overstap hebben gemaakt, zijn geen lid van de DUS”, zegt Dieko.

Alfred Amoesi, die aangeeft ex-lid van DUS te zijn, beweerde vrijdag in het partijcentrum van de Abop dat vele leden zich hebben aangesloten bij de gele partij. Ze zijn volgens hem van mening dat partijen, die marrons vertegenwoordigen, samen moeten bundelen.

Dieko legt uit dat hij een WhatsApp-groep had opgericht waarvan Amoesi lid was. Er werd volgens hem over onder meer politieke zaken gesproken. Leden vroegen zich af of ze een politieke partij moesten oprichten om mee te doen aan de komende verkiezingen. Amoesi gaf volgens Dieko aan dat het niet hoefde, aangezien de DUS een partij is voor onder andere Saramaccaners. Die partij komt oorspronkelijk uit het Boven-Suriname gebied.

"De app-groep is geen politieke partij, maar we waren op één lijn om ons te verenigen in een partij", zegt Dieko. Hij erkent dat Amoesi als toehoorder aanwezig was bij de onderhandelingen met de partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). Er zouden vervolggesprekken plaatsvinden.

Hij is er absoluut niet eens mee dat de mensen zeggen dat het gesprek met de BEP niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Ook ontkent hij dat DUS slechts wil samenwerken met BEP en geen samenwerking wil met Abop. "We zijn nog bezig met gesprekken en kunnen nog geen besluiten nemen. Ik ben het er wel eens mee dat alle busikondre-partijen een vuist moeten maken", stelt Dieko.

Desgevraagd blijft Amoesi erbij dat de achterban van DUS nu bij de ABOP is. "Als je je niet prettig voelt in een huis, moet je vertrekken en dat hebben we gedaan. Wat meneer Dieko beweert, is een verhaal dat niet waar is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina