Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog een cipier vast in zaak Griffith

Nog een cipier aangehouden in zaak Griffith

13/04/2019 23:16 - Van onze redactie

Nog een cipier aangehouden in zaak Griffith

Foto: Beta Debidien  

PARAMARIBO - De politie heeft nog een penitentiaire ambtenaar (pa) aangehouden in het onderzoek naar de dood van de gedetineerde Giovanni Dion Griffith in de strafinrichting Hazard in Nickerie. In totaal zijn er nu achttien personen in verzekering gesteld.

Griffith was op 24 maart weggelopen, maar werd dezelfde dag door pa's aangehouden. De man ging levend zijn cel in, maar werd later die dag dood binnengebracht bij de afdeling Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie.

Op zijn lichaam werden sporen van geweld aangetroffen. Op 25 maart zijn vijf pa's aangehouden op verdenking van onder meer zware mishandeling met de dood tot gevolg. Daarna volgden er een reeks arrestaties. Griffith is zaterdag begraven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina