Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overgangsraad Soedan: in twee jaar burgerregering

Overgangsraad Soedan: in twee jaar burgerregering

13/04/2019 20:27

Generaal Abdel Fattah Al Burhan Abdelrahman tijdens zijn toespraak  op de staatstelevisie.

Generaal Abdel Fattah Al Burhan Abdelrahman tijdens zijn toespraak op de staatstelevisie. Foto: AFP  

KHARTOEM - Het nieuwe hoofd van de militaire junta in Soedan, die vorige week president Omar Al Bashir afzette, heeft verschillende concessies gedaan aan de honderdduizenden demonstranten die vrije verkiezingen eisen.Generaal Abdel Fattah Al Burhan Abdelrahman verscheen zaterdag voor het eerst op de Soedanese staatstelevisie.

Hij kondigde aan dat de junta een overgang naar een burgerregering beoogt, via verkiezingen die zullen volgen op overleg met de politieke oppositie. Ook maakte hij bekend dat de avondklok die door zijn voorganger werd ingesteld wordt opgeheven en beval hij de vrijlating van alle politieke gevangen die in de laatste maanden werden vastgezet door het regime van Al Bashir.

De militairen streven naar een overgangsfase van maximaal twee jaar, herhaalde Abdelrahman het al bekende plan van de militaire raad, maar als onderhandelingen over de transitie goed verlopen, zou de junta ook na een maand kunnen eindigen. Sinds de coup voeren honderdduizenden Soedanezen actie tegen de militaire regering. Ze willen dat volhouden totdat er een tijdelijke burgerregering is gevormd. Ook zaterdag zijn mensen weer de straat op gegaan. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina