Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Robinhood in finale Caribbean Club Shield

Robinhood in finale Concacaf Caribbean Club Shield

13/04/2019 22:13 - Terence Oosterwolde

Robinhood in finale Concacaf Caribbean Club Shield

Andwele Baja van Robinhood (l) doet er alles aan de bal weg te werken. Foto: Concacaf Caribbean Club Shield  

PARAMARIBO - Na een overtuigende 3-0 overwinning op Weymouth Wales uit Barbados heeft Robinhood zaterdagavond de finale gehaald van de Caribbean Club Shield. De Surinaamse voetbalkampioen is daarmee één zege verwijderd van zijn doel: winnen van dit toernooi.

Robinhood kende een flitsende start. Ebraham Graves opende al in de vierde minuut de score. Roxey Fer verdubbelde de voorsprong in de 23ste minuut, terwijl in blessuretijd van de tweede helft Shaquille Cairo (92') de eindstand op 3-0 bepaalde in het Ergilio Hato Stadion.

De Surinaamse kampioen startte aan de halve finale met in het doel aanvoerder Claidel Kohinor. De achterste vier waren Ackenie Muesa, Gilberto Eind, Andwele Baja en Bebeto Paddie. Op het middenveld stonden Graves, Silvion Sedney, Alan Lucas Cirilo da Costa en Roché Rosebel.

Het spitsenduo werd gevormd door Fer en Stefano Rijssel, die tot nu toe vier keer scoorde. Rijssel maakte donderdag in de kwartfinale tegen Village Superstars uit Sint Kitts en Nevis de winnende penalty in de strafschoppenreeks die met 4-3 werd gewonnen. In de openingspartij had hij één keer gescoord uit een penalty, terwijl hij in het tweede duel een hattrick had.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina