Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doden na instorten gebouwen Rio

Doden na instorten gebouwen Rio

14/04/2019 05:15

Brandweerlieden proberen overlevenden te vinden te midden van het puin van twee gebouwen die instortten in de wijk Muzema.

Brandweerlieden proberen overlevenden te vinden te midden van het puin van twee gebouwen die instortten in de wijk Muzema. Foto: AP  

RIO DE JANEIRO - In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn zeker negen mensen omgekomen nadat twee gebouwen zijn ingestort door overstromingen. Zestien mensen worden momenteel nog vermist.

Twee gebouwen stortten vrijdag in door de hevige overstromingen in de Braziliaanse stad. De zeven overledenen zijn teruggevonden onder het puin. Momenteel wordt er gezocht naar overlevenden. De Braziliaanse brandweer sprak uit dat de verwachting is dat er nog mensen levend onder het puin liggen. Mogelijk zouden zich luchtbellen hebben gevormd waardoor mensen onder het puin toch nog adem kunnen halen.

De ramp met de vier etages tellende gebouwen gebeurde in het district Muzema, een gebied dat zwaar getroffen is door zware regenval en plotselinge overstromingen. De meeste gebouwen in deze regio zijn illegaal gebouwd. Eerder kwamen al zeker tien mensen in Rio de Janeiro om het leven door de zware regenval. Lokale autoriteiten riepen de noodtoestand uit. De burgemeester beschrijft de situatie als "volstrekt abnormaal". NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina