Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fonds met 10 miljard US dollar voor Venezuela

Fonds met 10 miljard US dollar voor Venezuela

14/04/2019 18:57

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó.

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó. Foto: AFP  

WASHINGTON - Een groep ministers van Financiën van voornamelijk westerse landen werkt aan het instellen van een fonds met 10 miljard US dollar. Dat geld moet beschikbaar komen om Venezuela uit de economische en humanitaire crisis te helpen als het land een nieuwe regering krijgt.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei op een persconferentie zaterdag dat met het geld de handel van Venezuela weer kan worden aangewakkerd. Het land kampt met een wijdverbreid voedsel- en medicijntekort. Miljoenen Venezolanen zijn al naar buurlanden gevlucht.

Meer dan 50 landen, waaronder de Verenigde Staten en de grootste buren van Venezuela, erkennen oppositieleider Juan Guaidó, die zichzelf tot interim-president heeft benoemd, als leider van de Zuid-Amerikaanse natie. Rusland en anderen, waaronder Suriname, zien de zittende president Nicolás Maduro als het legitieme staatshoofd. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina