Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tiger Woods wint vijfde Masters kampioenschap

Tiger Woods wint vijfde Masters kampioenschap

14/04/2019 17:01 - Ivan Cairo

Tiger Woods.

Tiger Woods. Foto: Reuters  

PARAMARIBO - Tiger Woods heeft zondag zijn vijfde Masterskampioenschap gewonnen en bekroonde zo een van de grootste comebacks in de sport. Hij stond 11 jaar droog. Het is tevens de vijftiende keer dat de golfer een major-toernooi op zijn naam schrijft. De 43-jarige Woods sloeg zich in Augusta met twee slagen voor tijdens een nek-aan-nek-strijd naar zijn eerste major-titel in 11 jaar en zijn eerste Masters sinds hij die voor het laatst in 2005 won. In 2008 was het de laatste keer dat Woods won, toen schreef hij de U.S. Open op zijn naam.

Met de zege van zondag completeerde de meest dominante golfer van zijn generatie -en misschien zelfs de beste ooit- een sprookjesachtige terugkeer na vanaf 2014 te hebben geworsteld met een ernstige rugblessures. In 2017 onderging hij een operatie aan zijn wervelkolom, de enige ingreep die zijn carriere nog kon redden. Vorig jaar keerde hij in bijna topvorm terug en sloot dat indrukwekkend seizoen af met zijn eerste toernooizege in vijf jaar.

Met de zinderende winst van zondag staat Woods achter de voormalige Nummer-1 golfer Jack Nicklaus die in zijn carriere drie major-titels meer bij elkaar wist te meppen. Nicklaus is ook de enige die meer Masters won dan Woods: zes. Hij voegt zich ook als enige speler bij de legendarische Nicklaus door ook in drie verschillende decennia en Masters te winnen. Woods won het groene jasje voor het eerst in 1997 op 21-jarige leeftijd. Hij begon de dag met twee slagen achter de Italiaan Francesco Molinari die vrijwel de hele dag aan kop ging en doorstond een zenuwslopende finaleronde door eerst de eerste plek te delen met Molinari, nadat de Italiaan de bal bij de 12th hole in het water sloeg.

Molinari gaf de voorsprong vervolgens met twee double-bogies uit handen. Twee holes later stonden vijf spelers op de eerste plaats, en bij de 15th lukte het Woods zich met een birdie los te koppelen van de kopgroep. Een tweede birdie bij de zestiende hole leverde hem een daverend applaus op en twee slagen voorsprong op de naaste concurrenten. Hij behield zijn voordeel en bleef zo de Nummer-2 van de wereld, Dustin Johnson, en drievoudig kampioen Brooks Koepka en Xander Schauffele voor. Vanuit het publiek had Woods morele steun van zijn moeder Kutilda, zijn kinderen Sam en Charlie en zijn vriendin Erica Herman.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina