Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vermoedelijke verkrachting door ministerszoon

Vermoedelijke verkrachting door ministerszoon

14/04/2019 22:25 - Ivan Cairo

Vermoedelijke verkrachting door ministerszoon

 

PARAMARIBO - De zoon van minister Roline Samsoedien heeft zich vermoedelijk vergrepen aan een minderjarig kind. Tegen hem wordt nu onderzoek gedaan. De man, een ondernemer, zou een tienjarig meisje hebben verkracht. Het misdrijf heeft zich afgespeeld in het politieverzorgingsgebied Lelydorp.

Deze kwestie speelt al enkele dagen. Nadat aanvankelijke pogingen van de ouders van het vermeende slachtoffer om aangifte te doen te Lelydorp niets opleverden, is de aangifte uiteindelijk aangenomen en is het onderzoek vervolgens overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken. De familie is intussen door de onderzoeksdienst van Jeugdzaken ontvangen en de zaak zal verder worden onderzocht. Er zijn in deze kwestie al enkele verhoren afgenomen. De verdachte is nog niet aangehouden.

Pogingen van de familie om aangifte te doen bij de politie van Lelydorp werden bemoeilijkt, naar verluidt door tussenkomst van de bewindsvrouw, moeder van de vermoedelijke dader. De korpschef zou op de hoogte zijn gebracht van deze zaak en ook de leiding van de Surinaamse Politiebond volgt hoe deze zal worden afgewikkeld. Politieagenten zijn gebelgd dat vanuit politieke hoek instructies zouden zijn gegeven aan een politieinspecteur van station Lelydorp om de zaak niet aan te pakken.

"Niemand staat boven de wet. Ook de zoon van een minister niet. We willen ongehinderd ons werk doen", zegt een politiefunctionaris tegen de Ware Tijd. Ingewijden beweren dat de familie van het meisje onroerend goed zou zijn aangeboden om geen strafklacht in te dienen. "Het onderzoek is in volle gang", zegt korpschef Roberto Prade, "de komende dagen zullen er, indien voorhanden, nadere bijzonderheden volgen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen