Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zwemmer Tjon A Joe vierde in Virginia

Zwemmer Tjon A Joe vierde in Virginia

14/04/2019 11:17 - Terence Oosterwolde

Zwemmer Tjon-A-Joe vierde in Virginia

Renzo Tjon A Joe (r) met Jim Ellis, stichter van de eerste Afro-Amerikaanse zwemploeg in de VS. Foto: collectie Renzo Tjon A Joe  

PARAMARIBO - De Surinaamse zwemmer Renzo Tjon A Joe is zaterdagavond als vierde geëindigd in de finale van de 100 meter vrije slag tijdens de TYR Pro Swim Series. In Richmond, Virginia (Verenigde Staten) klokte hij 49,38 seconden.

De overwinning ging naar Ryan Held, die na 48,70 seconden aantikte. Tweede werd Tate Jackson in 48,76. De derde plaats werd bemachtigd door Michael Chadwick (48,83). Daarna volgde Tjon A Joe, die na de eerste vijftig meter op de tweede positie lag met een split van 23,17. Chadwick (23,05) was als snelste gekeerd.

In de preliminaries (61 zwemmers) had Tjon A Joe 49,29 seconden gezwommen. Met die tijd brak hij volgens de commentator het nationaal Surinaams record. Hij eindigde als tweede in heat tien net achter Chadwick (49,25) en ging met de derde snelste tijd naar de finale. Jackson, winnaar van de negende serie, kwam als snelste (48,94) uit de prelims. Held had in de series 49,45 gezwommen.

Tjon A Joe was vrijdag in actie gekomen op de 50 meter vrije slag (57 deelnemers). Hij werd vierde in serie acht en overall tiende in 22,69 seconden en kwam later uit in de B-finale. Die schreef hij in 22,43 seconden op zijn naam. Amerikaans recordhouder Caeleb Dressel, die als snelste uit de prelims kwam, won de A-finale in 21,69, gevolgd door Michael Andrew (21,83) en Chadwick (21,96).

Tjon A Joe, die Pinnacle Racing Virginia Tech vertegenwoordigde, gebruikte de TYR Pro Swim Series in de Verenigde Staten als voorbereiding op de Pan-Am Games van 26 juli tot en met 11 augustus in Peru. Aanvankelijk zou hij deelnemen aan de Swim Cup Eindhoven op 13 en 14 april in Nederland, maar in de tweede week van maart werd bekendgemaakt dat deelname niet haalbaar zou zijn.

Voor de aanvraag van een Schengenvisum zou hij speciaal naar Paramaribo moeten afreizen, waardoor hij zeker twee weken training zou moeten missen, werd vermeld bij het Facebook-event dat speciaal in verband met zijn deelname was aangemaakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina