Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Braziliaanse marine op vriendschapsbezoek

Braziliaanse marine brengt ‘spontaan’ vriendschapsbezoek

15/04/2019 18:44 - Jason Pinas

De Braziliaanse marineschepen in de Jules Sedney Haven.

De Braziliaanse marineschepen in de Jules Sedney Haven. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Een minivloot van de drie Braziliaanse marineschepen Bracui, Guanabara en Guaiba heeft in het weekend Suriname aangedaan. Dit als onderdeel van de jaarlijkse bezoeken die gebracht worden aan verschillende landen in het Caribisch Gebied. De schepen arriveerden vrijdag en trokken zondag door naar Belem. De vaartuigen waren aangemeerd in de Jules Sedney Haven.

"Ons doel is om de relaties met de bevriende naties waaronder ook Suriname te versterken", vertelt Robledo de Lemos, commandant van de missie, die stelt dat hierdoor de banden met andere landen warm worden gehouden. Daarnaast is het ook een oefenmoment voor de mariniers. "Op die manier zijn we altijd voorbereid en blijven we op scherp."

In 2017 was een minivloot van de Braziliaanse marine voor het laatst in Suriname. De commandant zegt dat deze missie niet op verzoek was van het Nationaal Leger, maar een spontane actie van Braziliaanse zijde. Anders dan voorheen was er deze keer geen oefening gekoppeld aan dit bezoek. In het verleden zijn meerdere trainingen gehouden tijdens soortgelijke missies.

Voor het publiek was er gelegenheid de schepen van binnen te bezichtigen. Met name personen uit de Braziliaanse gemeenschap hebben in groten getale gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Er mochten vragen worden gesteld aan de mariniers. Ook konden er foto's worden gemaakt met de manschappen van de drie schepen.

"We willen de bevolking van Suriname ook laten zien waarmee we ons bezighouden en hoe het is aan boord", zegt De Lemos. Hij kon nog niet vertellen wanneer precies een volgende minivloot Suriname zal aandoen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina