Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Carifta-atleten naar Kaaimaneilanden

Carifta-atleten naar Kaaimaneilanden

15/04/2019 22:49 - Guillano Bruce

De Carifta-selectie met coaches Edward Curden (links-achter) en Pablo Diaz Ramos (rechts-voor).

De Carifta-selectie met coaches Edward Curden (links-achter) en Pablo Diaz Ramos (rechts-voor). Foto: SAB  

PARAMARIBO - Zeven atleten maken zich op voor de Carifta Games. Ze vertrekken dinsdagochtend via Cuba naar de Kaaimaneilanden waar het atletiektoernooi voor Caribische landen van 19 tot en met 22 april in het Truma Bodden Sportcomplex wordt afgewerkt.

In de selectie zitten vijf jongens en twee meisjes: Ronaldinhio Pinas (5.000 meter), Marciano Shepper (verspringen), Dave Vinisie (800 meter), JaïrSoekhlal (ver- en hink-stap-springen), Saké Tichani (hoogspringen), Monifah Djoe (verspringen) en Alicia Grootfaam (kogel-stoten). Pinas, Shepper, Saké en Djoe zijn ingedeeld in de U20-klasse, terwijl Vinisie, Soekhlal en Grootfaam in de U17-categorie zitten. Saké, Vinisie, Soekhlal en Grootfaam doen voor het eerst aan de Carifta Games mee.

Coach Edward Cruden, die tegelijk delegatieleider is en het team samen met collega Pablo Diaz Ramos onder zijn hoede heeft, kijkt enthousiast uit naar het toernooi. De verwachtingen zijn hoog. "We komen sowieso terug met medailles", belooft hij. "We gaan niet op vakantie. Na seryusu sani wi e go doe. We zijn op een missie."

Cruden kijkt vooal uit naar de verrichtingen van Soekhlal, Djoe, Grootfaam en Shepper die naar zijn inzichten het meeste kans maken op eremetaal. Maar ook de andere atleten kunnen prijzen in de wacht slepen. "In feite hebben allemaal het in zich", concludeert hij.

De atleten hebben een goede voorbereiding achter de rug. Ze werden uitverkoren tijdens drie selectiewedstrijden van de Surinaamse Atletiekbond (SAB). Grootfaam kwam zondag nog in actie tijdens baanwedstrijden voor U18, U20, U23 en senioren in het André Kamperveen Stadion. De vijftienjarige verbeterde daarbij haarpersonal bestop het onderdeel kogelstoten met een poging van 14,70 meter, achttien centimeter verder dan haar vorige pb. Verspringer Shepper evenaarde op diezelfde dag nog zijn pesonal best van 7,20 meter.

De SAB, het Surinaams Olympisch Comité (SOC) en Staatsolie delen de kosten voor de delegatie. De atleten en de twee coaches keren op 24 april terug naar Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina