Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodson verrast over ontslagverhaal

Dodson verrast over ontslagverhaal

15/04/2019 16:38 - Ivan Cairo

Dodson verrast over ontslagverhaal

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Regilio Dodson, minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), is er niet van op de hoogte dat hij wordt vervangen. Hij zegt evenwel, dat mocht dat worden besloten zulks komt op eigen verzoek. Aan de president heeft hij recentelijk een aantal zaken voorgehouden waar hij het niet mee eens is. De minister heeft aan president Desi Bouterse gezegd, dat mochten die zaken worden doorgedrukt, hij dan vervangen wenst worden.

"Als de president mij gaat vervangen, dan is dat op mijn eigen verzoek, maar tot nu toe heeft hij me niets gezegd", aldus Dodson. De bewindsman wil niet aangeven wat hem dwarszit. "Het was een one-on-one gesprek met de president, waarbij ik hem enkele zaken heb voorgehouden, maar daarover zal ik niet uitwijden", houdt de bewindsman zich op de vlakte.

Van een goed ingevoerde bron verneemt de redactie dat Dodson niet geassocieerd wil worden met komende ontwikkelingen die te maken hebben met het vertrek van Alcoa/Suralco. Hij wenst als minister ook geen verantwoordelijkheid daarvoor te dragen.

Volgens Starnieuws neemt Sergio Akiemboto, de huidige directeur van Grassalco, per 1 juni over van Dodson. Akiemboto werd na de verkiezingen van 2015 ook al genoemd als mogelijke minister op NH, maar hij koos voor behoud van zijn positie bij Grassalco. Bij de laatste reshuffling van het kabinet was hij door Bouterse gepolst om de scepter te zwaaien bij NH, maar ook toen reageerde Akiemboto afwijzend.

Intussen blijft het gonzen over een nieuwe reshufflingronde. De namen van de ministers Patrick Pengel en Roline Samsoedien blijven hardnekkig circuleren. Pengel zou er naar verluidt de brui aan willen geven vanwege gezondheidsproblemen en Samsoedien zit op de schopstoel omdat ze in coalitiekringen als aangeschoten politiek wild wordt beschouwd vanwege controversiële grondzaken.

Haar langer als minister handhaven zou de NDP naar de verkiezingen toe veel schade kunnen berokkenen wordt in kringen van die partij geopperd. Begin deze maand heeft landbouwminister Lekhram Soerdjan zijn ontslag bij de president ingediend. Hem is gevraagd zijn vertrek aan te houden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina