Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nek aan nek-race VHP en NDP

Nek aan nek-race VHP en NDP

15/04/2019 06:00 - Armand Snijders

Nek aan nek-race VHP en NDP

 

PARAMARIBO - Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, wint de VHP in Paramaribo flink en moet de NDP fors inleveren. Beide partijen zouden zes van de zeventien beschikbare zetels krijgen. Dat is voor de VHP vier meer dan ze in 2015 behaalden, voor de NDP drie minder. Dat blijkt uit een opiniepeiling die het Nikos tussen 29 maart en 7 april heeft uitgevoerd.

De NPS kan volgens de peiling op drie zetels rekenen (één meer dan in 2015), Abop gaat van één naar twee zetels. DOE, Pertjajah Luhur (PL) en BEP raken hun zetel kwijt die ze bij de laatste verkiezingen binnenhaalden. Op de PL van Paul Somohardjo zou zelfs slechts een half procent van de kiesgerechtigden stemmen. Alle overige partijen vallen vooralsnog eveneens buiten de boot, dus ook nieuwkomers PRO en Strei!

Van de duizend mensen die zijn gevraagd, zegt 26,7 procent nog niet te weten op welke partij ze volgend jaar mei gaan stemmen. 15,6 procent gaf aan niet naar de stembus te zullen gaan. Overigens vreest bijna de helft van de geënquêteerden (46 procent) dat de verkiezingen niet eerlijk zullen verlopen.

Lees meer over de opiniepeiling van het Nikos in de maandageditie van de Ware Tijd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen