Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Notre-Dame wordt herbouwd’

‘Notre-Dame wordt herbouwd’

15/04/2019 20:09

Het belangrijkste deel van de Notre-Dame in Parijs blijft bewaard in de brand.

Het belangrijkste deel van de Notre-Dame in Parijs blijft bewaard in de brand. Foto: AFP  

PARIJS - De Franse president Emanuel Macron heeft gezegd dat de Notre-Dame in Parijs herbouwd zal worden. Ook wordt er volgens hem een internationale inzamelingsactie opgezet.

In een korte reactie sprak de Franse president maandag van een "vreselijke tragedie". "We wisten al meer dan 800 jaar geleden hoe we deze kathedraal moesten bouwen en door de eeuwen heen laten groeien en floreren. Deze kathedraal gaan we samen opbouwen". Volgens hem is wel het ergste voorkomen. Verder betuigt zijn medeleven aan katholieken in de hele wereld en prees hij de moed en het professionalisme van de brandweerlieden.

Het belangrijkste deel van de Notre-Dame in Parijs blijft bewaard in de brand. De Franse brandweer laat weten dat de structuur en de façade van de wereldberoemde kathedraal zijn gered. Het dak en de binnenkant van het bouwwerk zijn wel zo goed als verwoest. Veel kunstwerken en beroemde relikwieën zijn gered. Ook de schatkamer van de kathedraal is nog intact. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina