Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiek zit achter verkrachtingsaangifte

Samsoedien vermoedt politiek achter verkrachtingsaangifte

15/04/2019 04:22 - Ivan Cairo

Minister Roline Samsoedien is totaal verbijsterd over een verkrachtingsaangifte tegen haar zoon.

Minister Roline Samsoedien is totaal verbijsterd over een verkrachtingsaangifte tegen haar zoon.  

PARAMARIBO - Minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, vermoedt dat politieke motieven schuilgaan achter een aangifte wegens verkrachting die waarschijnlijk tegen haar zoon is gedaan. Het vermoedelijke slachtoffer is een 10-jarig meisje. Overigens is voor de bewindsvrouw nog niet duidelijk of de strafklacht daadwerkelijk tegen haar zoon is.

Zij maakte zondagavond contact met de politie die heeft aangegeven dat er aangifte is gedaan tegen een zekere Riaaz. "Mijn zoon heet ook Riaaz maar ik weet niet wat de familienaam is van de persoon tegen wie de mensen aangifte hebben gedaan", zegt ze tegen de Ware Tijd.   Bij navraag bij de gewestelijke politiecommandant van Wanica is haar verteld dat vorige week "iemand, een meisje, seksueel is gemolesteerd". Het nieuws over de aangifte heeft ze op internet gelezen.

Ook haar zoon las op het wereldwijde web dat hij kennelijk verdachte is in een zedenzaak. "Ik ben totaal verbijsterd. Mijn zoon heeft me ook gebeld en hij is helemaal paranoia door deze zaak. Hij ontkent en zegt het niet te hebben gedaan. Ook kent hij geen Javaanse mensen in de omgeving waar hij woont", aldus Samsoedien. Ze legt uit dat haar zoon "achter Reebergproject woont en in die buurt wonen alleen marrons".

Beweringen als zou zij naar de politie van Lelydorp hebben gebeld om een eventueel onderzoek te belemmeren of te dwarsbomen en de ouders van het vermeende slachtoffer een stuk grond heeft aangeboden om te zwijgen, wijst de bewindsvrouw resoluut van de hand. "Dat is toch je reinste waanzin? Hoe kan ik zoiets doms doen?"

Samsoedien ziet de aangifte als een verlengstuk van aantijgingen die ruim twee weken geleden tegen haar zijn ingebracht in het parlement door oppositieleden. Zij wordt verweten op slinkse wijze in aanmerking te zijn gekomen voor domeingrond. De minister moet in het college nog nader ingaan op de aantijgingen.

Samsoedien: "Ze (oppositieleden) weten bliksemsgoed dat ik alles wat ze hebben gezegd ga tegenspreken. Ze zien dat ondanks hun beschuldigingen de president geen move maakt om me weg te halen, dus heeft men wat anders bedacht. Maar dat men zo laag kon gaan had ik nooit gedacht. Dit vind ik heel erg."

Inmiddels heeft de afdeling Jeugdzaken van de politie in deze zaak al verhoren van enkele getuigen afgenomen. "Het onderzoek is in volle gang", zegt korpschef Roberto Prade, "de komende dagen zullen er, indien voorhanden, nadere bijzonderheden volgen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina