Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter geeft inbreker gouden kans

Rechter geeft inbreker gouden kans

17/04/2019 20:51 - Van onze redactie

Rechter geeft inbreker gouden kans

 

PARAMARIBO - Het vonnis van twaalf maanden waarvan tien voorwaardelijk, en een proeftijd van drie jaar, uitgesproken door rechter Duncan Nanhoe, drong dinsdag niet echt door tot Orpheo V. Hij heeft op 8 maart van dit jaar ingebroken bij winkel Sowma nabij de bikersunit aan de Zwartenhovenbrugstraat.

De beklaagde drong de winkel binnen via een raam dat was dichtgespijkerd met zinkplaten. Nog voordat hij het gebouw verliet, is hij op heterdaad betrapt door de politie. Orpheo V. heeft daarop een volmondige bekentenis afgelegd, maar ontkent dat hij de zinkplaten heeft geforceerd. Hij beweert dat die al losgerukt waren.

De verdachte had bij zijn aanhouding kledingstukken en ondergoed klaargezet om weg te dragen. Hij verklaarde bij de politie dat hij de spullen zou doorverkopen. "Het was een melding", reageerde Orpheo V. tegenover de rechter die vroeg hoe de politie wist over zijn inbraak.

Officier van justitie Reshna Jhinkoe eiste een straf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Advocaat Nalini Ramnarain vroeg om een lichtere straf. "Ik wil graag een gouden kans, rechter. Ik ga dit nooit meer doen," verzocht Orpheo V. Toen Nanhoe merkte dat de verdachte het vonnis niet begreep, zei hij: "Ik geef u echt een gouden kans hoor. Uw advocaat zal u straks uitleggen wat mijn uitspraak inhoudt."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina