Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname treft Haïti in Olympische kwalificatie

Suriname treft Haïti in Olympische kwalificatie

17/04/2019 18:23 - Terence Oosterwolde

Suriname treft Haïti in Olympische kwalificatie

Een aantal van de internationals van de A-selectie zal ook spelen in de Olympische kwalificatie. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Suriname komt in de voetbalkwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan uit tegen onder meer Haïti. Dat is het resultaat van de loting die woensdag is gehouden in Miami. De twee landen zitten in poule C met Grenada en de Kaaimaneilanden.

De loting van de voorronde onder de Caribische landen die participeren in het Concacaf Olympisch kwalificatietoernooi voor mannen vond woensdag plaats in Miami, Florida (Verenigde Staten). De zestien landen zitten in vier groepen.

De eerste reeks wedstrijden vindt tussen 17 en 21 juli plaats op vier locaties, die naderhand bekend zullen worden gemaakt. Slechts de poulewinnaars gaan verder naar de knock-outfase, waarbij de nummer één van groep A uitkomt tegen D en B tegen C wordt gekoppeld.

De twee winnaars van die ontmoetingen kwalificeren zich voor het Concacaf-kwalificatietoernooi. Mexico, Canada en de Verenigde Staten doen mee als vertegenwoordigers van Noord-Amerika. Uit de zes Centraal-Amerikaanse matchups stromen drie landen door.

Pouleindeling: Groep A: Jamaica, St. Kitts en Nevis, Guyana, Dominica; Groep B: Trinidad en Tobago, Barbados, Cuba, Amerikaanse Maagdeneilanden; Groep C: Haïti, Suriname, Grenada, Kaaimaneilanden; Groep D: Antigua en Barbuda, Dominicaanse Republiek, Saint Lucia, Puerto Rico.

Matchups Centraal-Amerika: Costa Rica - Guatemala; Honduras - Nicaragua; El Salvador - Panama.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina