Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zoon ex-minister officieel verdachte in zedenzaak

Zoon ex-minister officieel verdachte in zedenzaak

17/04/2019 17:11 - Van onze redactie

Zoon ex-minister officieel verdachte in zedenzaak

 

PARAMARIBO - Het politieonderzoek in de zaak waarbij een 10-jarig meisje door een 45-jarige man is verkracht verkeert in vergevorderd stadium. Agenten van de afdeling Jeugdzaken hebben na verhoor van een aantal getuigen een goed beeld van wat zich vermoedelijk heeft afgespeeld en wie de vermoedelijke dader is. Vooralsnog is niet duidelijk of de verdachte al is aangehouden.

De zoon van Roline Samsoedien, ex-minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), is door het slachtoffer genoemd als verdachte en ook als zodanig in beeld gebracht door rechercheurs. Samsoedien heeft woensdag ontslag genomen naar aanleiding van dubieuze grondzaken waarin ze werd genoemd.

Intussen wordt vernomen dat er mogelijk nog minstens één slachtoffer zou zijn, een meisje van 15 jaar. Het misdrijf waar de politie nu onderzoek naar doet heeft zich voorgedaan in het politieverzorgingsgebied Lelydorp. Deze zaak heeft zich vorige week voorgedaan. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de man het kind onder andere heeft bewogen hem oraal te bevredigen.

De verdachte zou na de daad het meisje wat geld hebben toegestopt om niet uit de school te klappen. In eerste instantie werd gemeld dat Samsoedien zou hebben geprobeerd de politie van Lelydorp te hinderen de aangifte aan te nemen. Ook werd beweerd dat de familie van het slachtoffer grond is aangeboden om geen strafklacht in te dienen.

Intussen heeft de vader van het slachtoffer verklaard dat de toenmalige bewindsvrouw hem niet heeft gebeld om grond aan te bieden. In de media ontkende Samsoedien dat zij de man had gebeld en dat haar zoon schuldig is aan verkrachting. Haar zoon zou haar hebben voorgehouden geen "Javaanse mensen" van de omgeving te kennen die aangifte tegen hem zouden kunnen hebben gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina