Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kwestie SZF-contracten specialisten on hold

Kwestie beëindiging SZF-contracten specialisten on hold

18/04/2019 19:31 - Van onze redactie

Kwestie beëindiging SZF-contracten specialisten on hold

 

PARAMARIBO - De beëindiging van de contracten van de specialisten met het Staatsziekenfonds (SZF) is on hold gezet. Dit deelde de overheid maandag mee aan het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) mede, meldt het NII donderdag.

De regering casu quo de minister van Volksgezondheid zal met de VMS en alle belanghebbenden in dialoog treden om te komen tot een brede en gedragen beslissing over deze kwestie, De brief van minister Antoine Elias van Volksgezondheid waarin werd medegedeeld dat de contracten van de specialisten met het SZF zouden worden beëindigd, is ingetrokken. Het schrijven op 5 april had voor veel opschudding gezorgd.

Ook wordt van regeringszijde medegedeeld dat de VMS structureel gesprekspartner is van de overheid, in deze vertegenwoordigd door de minister van Volksgezondheid. De regering voert het gezondheidsbeleid. Met betrekking tot het specialistenregister zullen binnenkort gesprekken gevoerd worden door het ministerie en de VMS.

Partijen waren het er maandag unaniem mee eens dat met eensgezindheid en harmonie en met een kritisch opbouwende en open attitude naar elkaar toe ze gezamenlijk dienstbaar kunnen zijn en blijven aan de gezondheid van de samenleving. Elias zal de VMS en alle andere actoren verder voor een continue dialoog uitnodigen ter garandering van een duurzame verbetering van de kwaliteit van de volksgezondheid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina