Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man met benzinetanks in kathedraal New York

Man met benzinetanks in St. Patrick's Cathedral New York

18/04/2019 03:38

Man met benzinetanks in Saint Patrick’s-kathedraal New York

Foto: EPA  

New York - De politie in New York heeft woensdagavond een 37-jarige man aangehouden die met twee jerrycans benzine, aanstekers en een andere brandbare vloeistof de St. Patrick's Cathedral was binnengelopen. Een veiligheidsmedewerker in de kerk zag de man lopen, waarop de man de kerk weer verliet.

Hij werd buiten het gebouw aangehouden door agenten. Hij claimde dat zijn auto zonder benzine stond, maar dat bleek niet het geval te zijn. Een woordvoerder van de politie vertelde dat agenten extra waakzaam zijn sinds de brand in de Notre Dame maandag in Parijs en eerdere kerkbranden in de VS zelf.

In de Amerikaanse staat Louisiana gingen de afgelopen weken al drie kerken, die vooral door de zwarte bevolking werden bezocht, in vlammen op. Volgens de woordvoerder is de arrestant een bekende van de politie. Wat de man van plan was is nog niet bekend. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina