Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Koi Carper verrast U19-titelverdediger Yellow Birds

Koi Carper verrast U19-titelverdediger Yellow Birds

19/04/2019 02:35 - Guillano Bruce

Koi Carper won donderdagavond de eerste U19-finalepartij verrassend van titelverdediger Yellow Birds.

Koi Carper won donderdagavond de eerste U19-finalepartij verrassend van titelverdediger Yellow Birds.  

PARAMARIBO - Koi Carper was vorig jaar kansloos in de basketbalfinale in de U19-jongensklasse, maar is vastberaden de eindstrijd deze keer een ander verloop te geven. Dat demonstreerde het team donderdagavond door titelverdediger Yellow Birds verrassend met 73-56 te verslaan.

In de eerste helft was het nog een gelijkopgaande strijd tussen de twee teams. Koi Carper ging weliswaar in zowel de eerste als tweede quarter aan de leiding, maar Yellow Birds was nooit ver achter: 14-11 om 30-29.

Maar na de pauze nam Koi Carper steeds verder afstand. Het team leidde halverwege het derde kwart met dertien punten (44-31), voordat Yellow Birds aan het einde van die periode de achterstand inliep tot 41-48.

Het bleek uitstel van executie, want Koi Carper ging al in de eerste vier minuten van de slotperiode op een furieuze 12-2 spurt waarmee het zijn voorsprong naar 60-43 vergrootte en met minder dan zes minuten te gaan Yellow Birds alle hoop ontnam.

Andrew Blijd en Danzel Anantoewe scoorden elk twaalf punten voor Koi Carper, terwijl Vincent Lion tien punten bijdroeg. Chaïef Wielingen en Gianni Wip waren bij Yellow Birds goed voor achttien om twaalf punten. Game 2 van de best-of-three-finale is pas op 30 april.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina