Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inbreker dodelijk geraakt

Inbreker dodelijk geraakt, kompanen aangehouden en opgesloten

19/04/2019 22:07 - Van onze redactie

Het lijk van de dodelijk geraakte inbreker Regillio Haimé wordt afgevoerd.

Het lijk van de dodelijk geraakte inbreker Regillio Haimé wordt afgevoerd. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De politie van Leiding 9A heeft donderdag na een inbraakmelding op weg naar dat woonadres een man op straat zien liggen. Het bleek om de 32-jarige Regillio Haimé te gaan. Getuigen verklaarden dat de man vanuit een erf de straat was opgerend waarna hij neerzeeg.

Onderzoek wees uit dat drie inbrekers op heterdaad waren betrapt door een huisbewoner, die op hen schoot met een vuistvuurwapen. Twee van hen werden geraakt, maar renden toch weg. De 32-jarige Haimé viel kort daarna dood neer.

De wagen waarin deze criminelen zich verplaatsten werd door een alerte burger achtervolgd, die de informatie doorspeelde aan de politie. De auto werd later klemgereden door de wetsdienaren. Het voertuig werd bestuurd door de negentienjarige Djarilva P., vriendin van Haimé. Zij werd aangehouden en het voertuig is in beslag genomen.

De andere inbreker, de dertigjarige Sergio D., werd met schotwonden aan hoofd en rug overgebracht naar de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academische Ziekenhuis, die de politie informeerde. Het slachtoffer ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis. Ook de broers Patrick B. (38) en Marciano B. (36) zijn in verzekering gesteld. Marciano B. heeft waarschijnlijk Sergio D. naar de SEH gebracht.

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo vermoedt dat de mannen deel uitmaken van een bende, die vermoedelijk verschillende voertuigen inzet om inbraken te plegen. Er zijn inmiddels vier auto's in beslag genomen. Alle aangehoudenen, inclusief Djarilva P., worden verdacht van gekwalificeerde diefstal of poging daartoe en van deelname aan een criminele organisatie.

Alle verdachten zijn meerdere malen in aanraking gekomen met de justitie voor inbraken en andere strafbare feiten. Haimé bijvoorbeeld werd op 13 oktober 2011 toen hij 24 jaar oud was samen met de toen 32-jarige Melvin Koningverander aangehouden. Beiden werden toen als vuurwapengevaarlijk aangemerkt.

Haimé werd in 2011 verdacht van poging tot moord en poging tot doodslag. Zijn lijk is in beslag genomen. De schutter is na verhoor heengezonden, maar vanwege het onderzoek heeft de politie zijn vuurwapen achtergehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina