Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • S&P handhaaft B-rating voor Suriname

Standard & Poor's handhaaft B-kredietrating voor Suriname

19/04/2019 14:50 - Ivan Cairo

Standard & Poor's handhaaft B-kredietrating voor Suriname

 

PARAMARIBO - Standard & Poor’s (S&P) heeft donderdag zijn lange- én kortetermijnkredietrating voor Suriname gehandhaafd op 'B'. Ook is een 'B' senior ongedekte schuldclassificatie gegeven voor de obligatielening van 550 miljoen US dollar die in 2026 moet worden terugbetaald. Het langetermijnvooruitzicht wordt gehouden op ‘stabiel’.

De stabiele vooruitzichten weerspiegelen S&P's verwachtingen dat in de komende twaalf maanden de reële groei van het bruto nationaal product (bnp) positief zal blijven. Met name de toename van grondstoffenexport zal leiden tot aanhoudende overschotten op de lopende rekening en een gematigde groei van de reserves van Centrale Bank.

"We gaan er ook van uit dat de overheid de btw uitstelt tot na de verkiezing van 2020, waardoor de eerder verwachte verbetering van de fiscale resultaten zullen uitblijven. De verkiezing verhoogt de onzekerheid in onze fiscale prognose, omdat de uitgaven in aanloop daarop aanzienlijk kunnen stijgen".

S&P verwacht verder dat de wisselkoers stabiel zal blijven, de inflatie verder zal afnemen en de druk op het lokale banksysteem zal afnemen. De aankondiging van additionele maatregelen om het vertrouwen van investeerders te vergroten, in combinatie met de productie van de twee grote goudmijnen, kan ervoor zorgen dat sneller duurzaam evenwicht op de begroting wordt gerealiseerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina