Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorarrest ‘megadrugs-verdachten’ gehandhaafd

Verdachten mega-drugszaak blijven in voorarrest

19/04/2019 23:21 - Van onze redactie

Verdachten mega-drugszaak blijven in voorarrest

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Siegline Wijnhard reageerde donderdag vrijwel direct op het verzoek van de verdediging om Narinder R., Fariq Y. en Dharmindersingh A. voorlopig in vrijheid te stellen: ze wees het af. Het drietal staat samen met negen anderen terecht voor betrokkenheid bij de mislukte smokkel van 2.300 kilo cocaïne in januari. De drugs zijn onderschept op de Dr. Jules Sedney Haven.

De raadslieden voerden als argument aan dat er geen bewijs is voor de betrokkenheid van hun cliënten. De rechter houdt echter vast aan de in haar ogen ernstige bezwaren tegen de verdachten en laat zich daarbij vooral leiden door het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Roline Gravenbeek. Dat stelt dat er gedetailleerde verklaringen zijn van getuigen over het verpakken van de drugs. Uit onderzoek is ook gebleken dat het merendeel van de twaalf verdachten bijeen was om te praten over het inpakken van de verdovende middelen.

De verdediging stelt dat de douaneambtenaar Dharmindersing A., een van de verdachten, niets afweet van de drugs en slechts zijn werk deed. Maar volgens de openbaar aanklager beschikken de drie mannen voor wie voorlopige invrijheidstelling is gevraagd over cruciale informatie over de cocaïne .

Tot nu toe is alleen Shailendra O. naar huis gestuurd. De rechter zegt dat zij zal nagaan of het nodig is om op de volgende zitting getuigen te horen. Uit informatie van het Openbaar Ministerie blijkt dat mogelijk ook importeurs bij de smokkelpoging zijn betrokken. De verscheping van de cocaïne zou via Guadeloupe naar Frankrijk plaatsvinden.

De rijstexporteur Nitinder Oemrawsingh die vorig jaar enkele dagen na de vondst dood werd aangetroffen in Guyana, zou een grote vinger in de pap hebben in deze zaak. Hij is door de politie aangemerkt als verzender van de container waarin de drugs is gevonden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina