Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vicepresident naar Ghana

Vicepresident naar Ghana

19/04/2019 00:00

De Ghanese Ashanti-koning Otumfuo Osei Tutu-II vierde in november Srefidensi in Saramacca. Vicepresident Ashwin Adhin brengt hem een tegenbezoek.

De Ghanese Ashanti-koning Otumfuo Osei Tutu-II vierde in november Srefidensi in Saramacca. Vicepresident Ashwin Adhin brengt hem een tegenbezoek. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Vicepresident Ashwin Adhin bezoekt Ghana van vrijdag tot en met 23 april op uitnodiging van Otumfuo Osei Tutu-II, koning van de Ashanti. Adhin vertegenwoordigt president Bouterse, meldt het NII.

De Surinaamse delegatie zal onder meer participeren in activiteiten rond de twintigste viering van de troonbestijging van de koning. Deze vinden plaats in de stad Kumasi. Adhin zal ook de inauguratieplechtigheid verrichten van de diplomatieke vertegenwoordiging van Suriname in de hoofdstad Accra.

Het bezoek past volgens het NII volledig binnen het kader van het buitenlandse beleid, waarbij de Zuid-Zuid-samenwerking wordt verstevigd. Verder wordt uitvoering gegeven aan afspraken tussen beide landen op historisch, cultureel en economisch gebied. Otumfuo Osei Tutu II vertoefde vorig jaar rond Srefidensi in Suriname.

Eregast bij de viering dit weekend is de Ghanese president Nana Addo Dankwa, meldt de Ghanese nieuwssite Graphic Online. Hij zal aanwezig zijn bij het galadiner dat de Ashantikoning zijn gasten aanbiedt.

Er is ook aandacht voor welzijn en gezondheid tijdens de feestelijkheden, die drie maanden duren: Otumfuo Osei Tutu-II leidt zaterdag een health- en fitnessloop. De feestelijkheden worden op 12 mei afgesloten met een golfcompetitie in de Royal Golf Club in Kumasi.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina