Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alicia Grootfaam wint Carifta-goud

Alicia Grootfaam wint Carifta-goud

20/04/2019 13:45 - Terence Oosterwolde

Alicia Grootfaam wint Carifta-goud

Alicia Grootfaam heeft zaterdag goud voor Suriname gewonnen tijdens de 48ste Carifta Games. Foto: Consude  

PARAMARIBO - Alicia Grootfaam heeft zaterdag goud voor Suriname behaald op de eerste dag van de Carifta Games 2019. Op de Kaaimaneilanden eindigde ze in de U17-klasse als eerste op het onderdeel kogelstoten met een afstand van 14,15 meter.

Het werd een spannende strijd om de gouden plak in het Truman Bodden Sports Complex. De nummer twee uit Treneese Hamilton van Dominica eindigde namelijk op 14,14 meter. Maar uiteindelijk was de vijftienjarige Surinaamse de beste. Zowel Grootfaam als Hamilton had de beste afstand bij de voorlaatste poging. De derde plek was voor Jamora Alves van Grenada: 13,53 meter.

Er brak binnen de kleine Surinaamse delegatie luid gejuich los toen de stadion announcer bekendmaakte dat Grootfaam kampioen was geworden. "Hup hup Suriname! Hup hup Suriname!" werd door de overige atleten op de tribune gescandeerd, terwijl met de Surinaamse vlag werd gezwaaid.

Grootfaam vertrok goed voorbereid naar de Kaaimaneilanden en werd vooraf door bondscoach Edward Cruden getipt als potentiële medaillewinnaar. De zondag vóór vertrek had ze haar personal best in het André Kamperveen Stadion gebracht op 14,70 meter tijdens baanwedstrijden voor U18, U20, U23 en senioren.

Het is niet de eerste keer dat Grootfaam schittert in het nationale tenue. In 2017 haalde ze ook goud binnen tijdens de Consude, de Zuid-Amerikaanse Spelen voor scholieren tussen twaalf en veertien jaar, in het Boliviaanse Cochabamba. Tijdens de Inter-Guiana Goodwill Games van dat jaar was ze goed voor zilver (kogelstoten) en brons (discuswerpen).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina