Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdambassadeurs Suriname gekozen

Jeugdambassadeurs Suriname gekozen

20/04/2019 19:15 - Jason Pinas

De vier nieuwe jeugdambassadeurs.

De vier nieuwe jeugdambassadeurs. Foto: Facebook ministerie Sport- en Jeugdzaken  

PARAMARIBO - Dwigth Prade en Georgette Grootfaam zijn zaterdagmiddag door het Nationaal Jeugdparlement gekozen als de nieuwe Caricom- jeugdambassadeurs. Sivern Hammen en Chermain Pansa zijn de ambassadeurs van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

Prade behaalde vijftien van de 27 stemmen. Zijn sterkste tegenkandidaat, Miguel Abili, bleef steken op elf stemmen. Eén stem was ongeldig. Grootfaam heeft met veertien stemmen een nipte overwinning behaald op Michelle Belfor die twee stemmen minder had. De verkiezing vond plaats in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De vier jeugdambassadeurs hebben de verschillende jeugdorganen opgeroepen samen te werken aan verbetering van de jeugd. "We gaan ons best doen om binnen de eerste zes maanden enkele belangrijke zaken te verbeteren", verzekerden Prade en Grootfaam.

De jeugdambassadeurs moesten sinds 2017 worden gekozen. Echter, er is door met name het NJP steeds gewezen op zaken die verkeerd waren. "Ik ben blij dat we dit nu eindelijk hebben afgerond", zei minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken opgelucht. De bewindsvrouw hoopt dat het jeugdwerk nu zonder obstakels gecontinueerd kan worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina