Registreren | Inloggen       Colofon
  •  

COLUMN: Koekje

20/04/2019 14:00 - Ganga

Sharda Ganga

Sharda Ganga  

Als het niet zo triest was, zou ik er hartelijk om lachen. Ach, laat me niet zo schijnheilig spelen - natuurlijk heb ik keihard gelachen toen ik de reactie van minister Dodson las op berichten over zijn mogelijk naderend onheil. Eerst was daar het gerucht ‘uit betrouwbare kringen’ dat ondanks het rotsvaste geloof van de president dat hij nu dan eindelijk, na zovele uitprobeersels, zijn dreamregeerteam had samengesteld, er toch weer sprake was van onrust in de ministerstent.

Het begon met de LVV-minister die bedankte, maar die werd gevraagd even aan te blijven, en vervolgens begonnen andere namen rond te zweven van mensen die vervroegd van hun royaal pensioen konden gaan genieten. Waaronder dus, alweer, die van Dodson. Hij wist er he-le-maal niets van, was de eerste reactie. En toen kwam de tweede reactie meteen erachteraan: en als het dan toch zo was dat hij met ontslag ging, dan was het heus niet omdat de president hem wegstuurde, nee, nee, nee, het was dan echt omdat hij erom gevraagd had. Want weet je (en toen ging ik fantaseren)....er was iets gebeurd.

Op een ochtend niet zo lang geleden, stond hij - Dodson - op en plots zag hij het allemaal helemaal helder (ik wilde eigenlijk schrijven dat hij plots iets voelde en omlaag keek en zag dat hij er wat onderdelen bij had gekregen, maar dat is op de eerste plaats niet erg netjes om een minister zo te bespreken en op de tweede plaats ook nog een genderstereotypering, door moed gelijk te stellen aan mannelijke onderdelen, dus daarom schreef ik niet wat ik eigenlijk wilde schrijven).

Volgens Dodson had hij de president aangegeven dat er sommige zaken waren die van hem verlangd werden waar hij het niet mee eens was. En dus zou hij uit eigen wil opstappen als die toch doorgedrukt zouden worden. Wat een slimme zet! Als hij nu toch de laan wordt uitgestuurd, dan kan hij mooi uit de school klappen over onfrisse zaken en ons voorhouden hoe moedig en rechtschapen hij wel niet was door niet te zwichten voor de druk.

Als hij aanblijft, worden wij geacht te geloven dat de president zo onder de indruk was van zijn vastberadenheid dat hij voor Dodson koos in plaats van die doordrukkers - en we weten allemaal zo ongeveer wie de doordrukkers zijn in deze politieke constellatie nietwaar; de mensen die het echt voor het zeggen hebben, wier belang centraal staat in zovele besluiten. Maar wat we werkelijk zullen geloven, is natuurlijk dat er koekjes van eigen deeg zijn gebakken, geserveerd en gegeten. gangadwt@gmail.com

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina