Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VS: Levenslang voor horrorkoppel Turpin

Echtpaar dat kinderen jarenlang mishandelde krijgt levenslang

20/04/2019 17:02

David en Louise Turpin

David en Louise Turpin Foto: AFP  

PERRIS - David en Louise Turpin hebben allebei levenslang gekregen voor de zware mishandeling van hun twaalf kinderen. Echter, in theorie kan het horrorkoppel na 25 jaar vrijkomen. "De enige reden waarom jullie niet de allerzwaarste straf krijgen, is omdat jullie hier meteen jullie verantwoordelijkheid opnamen. Zo hoefden ze die hel niet meer te herbeleven", verklaarde de Amerikaanse rechter Bernard J. Schwartz.

De leeftijden van de kinderen varieerden van twee tot 29 jaar, de jongste telg bleef gespaard. Soms zaten de slachtoffers weken of zelfs maanden aan een stuk vastgebonden. Ze zouden ook niet meer dan een keer per jaar mogen douchen hebben. Half januari vorig jaar werden de Turpins aangehouden in hun huis in Perris, zo'n 110 kilometer ten zuiden van Los Angeles. De autoriteiten spraken al snel van "het horrorhuis". David en Louise folterden er jarenlang hun twaalf oudste kinderen, sloegen ze, hongerden ze uit en ketenden ze vast aan hun bed.

Tot een van de dochters begin 2018 kon ontsnappen en de politie kon inlichten over de schrijnende wantoestanden. Een van de dochters legde een pakkende getuigenis af in de rechtbank. "Mijn ouders hebben mijn ganse leven afgenomen, maar ik vecht terug. Ik ga naar school. Het leven was slecht, maar ik ben er sterk door geworden. Ik zag de impact van mijn vader op mijn moeder. Ze waren er bijna in geslaagd om mij ook te veranderen. Maar ik ben een vechter, ik ben sterk." Tranen stroomden intussen van het gezicht van beide ouders.

Ook een van de zonen nam het woord. "Wat we meegemaakt hebben... Dat kan ik niet met woorden omschrijven. In mijn nachtmerries zie ik nog altijd hoe mijn broers en zussen vastgeketend zitten. Maar dat is het verleden. Ik hou nog van mijn ouders en heb hen de meeste zaken kunnen vergeven." Beide ouders pleitten schuldig voor de zware feiten.

"Het spijt me voor wat ik mijn kinderen aangedaan heb", liet Louise optekenen. "Ik ben ervan overtuigd dat God voor elk van hen een speciaal plan heeft. Ik hou ontzettend veel van hen." David kreeg het emotioneel te moeilijk, hij liet daarom zijn advocaat een verklaring voorlezen. "Ik dank God voor al mijn kinderen", klonk het daarin. "Als ik hen pijn gedaan heb, bied ik daar mijn verontschuldigingen voor aan." HLN.be

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina