Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Glis-bewaarder nog steeds thuis

Glis-bewaarder nog steeds thuis

20/04/2019 00:02 - Gilliamo Orban

Glis-bewaarder nog steeds thuis

 

PARAMARIBO - Bewaarder Ricardo Vrede van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-Glis) is nog niet in functie hersteld. Sinds Vrede 10 april is ontheven heeft de bewaarder volgens directeur Silvano Tjong-Ahin van MI-Glis geen werkzaamheden verricht, aangezien de ontheffing niet is ingetrokken.

"We wachten nog af en als we niets merken, zullen we volgende week vragen voor duidelijkheid", zegt Tjong-Ahin. Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), die heeft gesproken met het Glis-personeel, had eerder gezegd dat de bewaarder in functie wordt hersteld. Ook is er een filmpje op sociale media geplaatst waarop te zien is dat de bewaarder wordt verwelkomd door personeelsleden. Dat blijkt volgens de directeur niet officieel te zijn.

Het was minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) die Vrede schriftelijk in kennis stelde over zijn ontheffing. Samsoedien is intussen zelf met ontslag. Er zouden zaken onderzocht worden met betrekking tot het werk van de bewaarder. Aangezien de functie wordt waargenomen door plaatsvervangend bewaarders Norman Doorson en Moernisa Power, treden volgens Tjong-Ahin geen stagnaties op.

Desgevraagd zegt vakbondsleider Hooghart dat hij heeft vernomen dat de bewaarder in functie is hersteld. De rust bij het personeel, dat in beraad was omdat het niet eens is met de ontheffing van Vrede, is volgens Hooghart teruggekeerd. Hij zegt dat er ook rekening wordt gehouden met de Stille Week. Door de actie van het Glis-personeel kan het verkopen van onroerend goed in gedrang komen. De bedoeling is om de medewerkers te verengingen in een vakbond die zich zal aansluiten bij de CLO.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina